Een gegrilde kreeft met knoflook-peterselie boter, hét perfecte zomer BBQ gerecht.
Benodigdheden
8 el ongezouten boter, zacht
2 el fijngehakte peterselie
1 ½ tl gemalen rode chili vlokken
4 teentjes knoflook, fijngehakt
schil van 1 citroen
zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
1 verse kreeft (ongeveer 500 tot 700 g)
olijfolie
Bereiding
Leg de boter, peterselie, chili vlokken, knoflook, citroenschil, zout en peper in een kom. Met behulp van een groot scherp mes halveer je de kreeft in de lengte door zijn kop en staart. Verwijder de tomalley (romige lever) en breek de klauwen. Leg beide helften van de kreeft en de klauwen op een bakplaat met de schalen naar beneden. Besprenkel de helften en klauwen met olie en breng op smaak met zout en peper.
Verhit een houtskool grill of stel een gas grill op de hoogste stand. Plaats de kreeft, met het vlees naar beneden, en klauwen 2-3 minuten op heetst van grill. Draai de kreeft om met behulp van een lepel, verspreid knoflook-peterselie boter over de kreeft en blijven grillen tot het kreeftvlees gaar is, ongeveer 3-5 minuten.
2 personen
Bron: SAVEUR issue #157
Wat vind jij van dit recept?