Dit stevig, rustieke gerecht is perfect om in het weekend samen te ontbijten of brunchen. Je kan het perfect op voorhand klaarmaken en op kamertemperatuur serveren. Voor de beste smaak neem je best scharreleieren van de lokale boer.
Benodigdheden
60 ml extra vergine olijfolie
2 sjalotjes, fijngesneden
90 g gehakte gemengde paddenstoelen
1 tl gehakte verse tijm of 1/2 tl. gedroogde tijm
1 tl gehakte verse oregano of 1/2 tl gedroogde oregano
1/4 tl rode peper vlokken
zout en versgemalen peper
10 grote eieren
3 el slagroom
125 g verse geitenkaas, verkruimeld
45 g vers geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
Verwarm de oven voor. Verwarm 1 el olijfolie op middelhoog vuur in een grote ovenvaste koekenpan. Voeg de sjalotjes, champignons, tijm, oregano en rode peper vlokken toe en breng op smaak met zout en peper. Bak al roerend tot de sjalotjes zacht zijn en de champignons het meeste van hun liquide verloren hebben, ongeveer 5-7 minuten vrijgegeven. Neem van het vuur.
Klop de eieren, room, 1/2 theelepel zout en 4 of 5 draaien aan de pepermolen met behulp van een vork in een kom. Voeg de sjalot, champignon mengsel en de geitenkaas toe en zet apart.
Spoel de koekenpan, plaats het op een matig hoog vuur en verwarm de resterende 3 el olie. Giet het eimengsel erin en verspreidt de groenten gelijkmatige erover. De eieren zullen naar de randen van de pan gaan, til daarom de randen van de frittata met een spatel en kantel de pan zodat het vloeibare ei naar het midden kan lopen. Bak nog ongeveer 10-15 minuten tot de eieren stevig zijn langs de randen, maar het midden nog steeds lopend is.
Strooi de Parmezaanse kaas over de frittata en plaats ongeveer 2 minuten onder de grill tot de bovenkant een gouden kleurtje krijgt. Haal de pan voorzichtig uit de grill. Maak de randen van de frittata los en schuif hem op een serveerschaal. Laat 15 minuten afkoelen. Snijd in partjes en serveer warm of op kamertemperatuur.
4-6 personen
Bron: blog.williams-sonoma.com
Wat vind jij van dit recept?