Benodigdheden
voor de groentecurry
4 el zonnebloemolie
160 g ui, fijngesneden
15 g rood pepertje, fijngesneden
2 g mosterdzaad
2 stengels citroengras, opengeklapt
4 limoenblaadjes
1,25 tl kurkuma
0,5 tl korianderpoeder
0,5 tl tikka masala
0,5 tl komijn
200 g zoete aardappel, in blokjes
80 g wortel, in schijfjes
150 gr tomatenblokjes
400 ml kokosmelk
0,5 el fijn zeezout
75 g broccoli, in roosjes
1 handje koriander, fijngesneden
voor de gebakken rijst
1 el sesamolie
0,5 kopje geraspte kokos
1 kopje volkoren basmatirijst, gewassen
2 kopjes water
1 snuifje zout
2 stengels lente-ui, in schuine reepje
0,25 rood pepertje, fijngesneden
0,25 kopje geroosterde, gezouten pinda’s
Bereiding
Het recept ‘Groentecurry met gebakken rijst’ is afkomstig van Viviane Van Dyck.
Klik hier voor het volledige recept.
Dit recept komt uit het kookboek ‘Vegans are better lovers’
Wat vind jij van dit recept?