Bolognesesaus is een traditionele saus, afkomstig uit de regio Emilia Romagna in Italië. Het oorspronkelijke recept stamt uit de vijftiende eeuw. Ragù is een verzamelnaam voor een stoofsaus op basis van vlees, groenten en sofrito. Ragù alla bolognese is een variatie op de ragù, en tevens de populairste.
Benodigdheden
4 el olie
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
50 g pancetta, in kleine blokjes
50 g wortel, in hele kleine blokjes
50 g bleekselderij, in hele kleine blokjes
250 g rundergehakt
100 g kippenlevers, fijngehakt
100 ml rode wijn
250 ml passata
100 ml vleesbouillon
100 ml volle melk
2 takjes rozemarijn
2 takjes salie
2 takjes tijm
300 g tagliatelle of pappardelle
Parmezaanse kaas, geraspt
zout en peper
Bereiding
Het recept ‘Ragù bolognese’ is afkomstig van Willem van Santen voor Foodies Magazine.
Klik hier voor het volledige recept.
Wat vind jij van dit recept?