Paling in ‘t groen is een gerecht dat afkomstig is uit de Scheldestreek. De zoetwaterpaling uit die regio wordt gegaard in een saus bestaande uit een – vaak geheime – mix van groene kruiden. Ook deze klassieker wordt overwegend met krokant gebakken frietjes geserveerd.
Benodigdheden
voor de paling
1,2 kg ontvelde paling
20 g boter
4 fijngesnipperde sjalotjes
5 g salieblaadjes
5 g zurkelblaadjes
2 laurierblaadjes
1 takje tijm
5 peperbollen
1 teentje knoflook
100 ml Noilly Prat
100 ml witte wijn
voor de saus
5 g zurkel
10 g basilicum
10 g citroenmelisse
10 g dragon
10 g koriander
10 g marjolein
10 g munt
25 g kervel
25 g peterselie
25 g spinazie
0,5 citroen, sap
versgemalen zwarte peper en zeezout
voor de afwerking
citroensap
olijfolie
4 dikke sneden zuurdesembrood
Bereiding
Het recept ‘Paling in ‘t groen’ is afkomstig van Peter Goossens uit het boek ‘Meesterlijke klassiekers’.
Klik hier voor het volledige recept.
Wat vind jij van dit recept?