Deze vispastei is betaalbaar, maar zo feestelijk! Als vulling gebruiken we een romige bisque van garnalen, kabeljauw en zalm. Klinkt misschien duur, maar wanneer je voor de vulling garnalen en vis uit de diepvries gebruikt, hoeft dit gerecht niet kostbaar te zijn. Naast, of in plaats van, zalm of kabeljauw kun je ook schelvis, koolvis of wijting gebruiken.
Benodigdheden
450 g ongepelde garnalen, diepvries
200 g zalmfilet, diepvries
350 g kabeljauwfilet, diepvries
1 ui
1 prei
1 tl venkelzaad
2 el tomatenpuree
1 rol vers bladerdeeg of gebruik 6 plakjes diepvries bladerdeeg die je aan elkaar plakt
200 ml houdbare slagroom
100 g roomboter of margarine
100 g bloem
1250 ml visbouillon
1 ei
3-4 takjes dille
peper en zout
Bereiding
Het recept ‘Vispastei met zalm‘ is afkomstig van Uit Paulines Keuken.
Wat vind jij van dit recept?