Benodigdheden
4 el boter
1 el Cajun kruiden
1/2 kg medium ( of extra-large) scampis , gepeld en schoongemaakt
3 avocado’s
1/2 kop gehakte rode paprika
1/2 kopje dun gesneden lente-uitjes
1/4 kop gehakte gele ui
schil van 1 citroen
1 el (of meer naar wens) vers citroensap
grof zout en versgemalen peper
Bereiding
Smelt de helft van de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg 1/2 el van de Cajun kruiden door de boter. Goed mengen. Voeg de helft van de scampis toe en schroei deze dicht gedurende 2 minuten. Draai de scampis om en schroei nog een minuut of zo. Breng op smaak met zout en peper. Haal de scampis uit de pan en zet apart.
Herhaal dit met de rest van de boter, Cajun kruiden en scampis.
Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees in een grote kom. Voeg de rode paprika, lente-ui, ui, citroenrasp en sap, en een snufje zout en peper toe. Pureer het allemaal samen met je vork totdat het glad is maar nog steeds goed dik. Proef en voeg peper en zout en citroensap toe naar wens.
Dien op met de scampis.
4 personen
Het recept ‘Cajun scampis en guacamole‘ komt uit het kookboek Absolutely Avocados van Gaby Dalkin.
Wat vind jij van dit recept?