Benodigdheden
Marokkaanse kip1 kip zonder vel, in blokjes gesneden
2 teentjes knoflook
2 1/2 cm verse gember, geschild en grof gehakt
2 gedroogde chili de Arbol, zaden verwijderd (of 1/2 -1 tl cayennepeper)
2 el verse koriander
2 el verse peterselie
1 el gerookte paprikapoeder
1/2 el komijn
1/2 tl kaneel
1 tl zout
1 tl peper
olijfolie
1 pot gemarineerde artisjok kwartalen
1 bosje asperges, snijd ze in kwarten
2 kleine tot middelgrote citroenen, geraspt en geperst
citroen kruidenvinaigrette
1/2 kopje olijfolie
1 el verse peterselie, fijngehakt
1 el zout
1 tl honing
1/2 limoen, geperst
geitenkaas yoghurt
1/2 kopje gewone Griekse yoghurt
2 el verse munt, fijngesneden
1/2 tl gemalen rode peper vlokken
1/2 citroen, sap
zout en peper naar smaak
2-3 g geitenkaas, verkruimeld
Bereiding
Leg de kip in een middelgrote kom. Voeg de knoflook, gember, gedroogde chili de Arbol (of cayennepeper ), koriander, peterselie, gerookte paprikapoeder, komijn, zout en peper samen in de keukenmachine. Verwerk 1-2 minuten of tot alles is fijngehakt. Neem 1/2 kopje olijfolie. Giet de marinade over de kip en meng goed. Zet minstens 2 uur of ‘s nachts in de koelkast.
Maak ondertussen de vinaigrette. Doe de citroenschil en het sap in een klein potje. Breng het mengsel ongeveer 1 minuut aan de kook of tot de schil het sap absorbeert. Schep de schil uit het potje en doe dit in een kleine kom. Voeg de olijfolie, peterselie, zout, honing en limoensap toe en klop dit samen. Zet apart.
Om de geitenkaas yoghurt met munt te maken meng je de Griekse yoghurt, gehakte munt, gemalen rode peper vlokken, citroensap en een snufje zout en peper door elkaar. Roer de verkruimelde geitenkaas erbij. Plaats in de koelkast.
Verwarm de grill of een grillpan op middelhoog vuur en sprenkel een beetje olie op de roosters. Rijg de kip, asperges en artisjokken op metalen spiesen ( of houten spiesjes die zijn gedrenkt in water ). Leg de kip op de grill tot de kip goudbruin is en niet meer roze is in het midden, ongeveer 5 minuten aan elke kant. Je kan de kip ook in een gewone pan bakken. Serveer de kip met de de citroen kruidenvinaigrette en de geitenkaas yoghurt.
6-8 personen
Bron: halfbakedharvest.com
Wat vind jij van dit recept?