Benodigdheden
500 g bloem
15 g gist
extra vergine olijfolie
1/2 tl zout
tomatensaus
mozzarella
basilicum
Bereiding
Verwarm 250 ml water en los de gist hierin op. Giet in een kom en voeg een snufje zout toe. Meng de bloem samen met 2 eetlepels olijfolie en kneed tot je een homogeen mengsel hebt. Dek af met een doek en laat ten minste 2 uur rijzen.
Rol het deeg uit met een deegroller op een met bloem bestoven werkvlak.
Vet een ovenschaal in met olie. Maak de basis voor de pizza. Voeg tomaat toe en bestrooi met zout.
Bak in een hete oven voor ongeveer 1/2 uur op 200 graden.
Voeg dan de in blokjes gesneden mozzarella en basilicum toe. Bak gedurende 5 minuten.
Tip
Om een goede Pizza Margherita te bereiden is het belangrijk om hoogwaardige ingrediënten te kiezen, te beginnen met olie en mozzarella. Mozzarella komt oorspronkelijk uit Zuid-Italië en is een kaas op basis van gepasteuriseerde koemelk. Sinds eeuwen is dit één van de bekendste traditionele kazen van de Italiaanse gastronomie.
De Margherita Pizza is ook uitstekend met verse tomaat, maar gebruik dan eerst de mozzarella en bestrooi daarna met blokjes tomaat.
1 persoon
Bron: ricette.giallozafferano.it
Wat vind jij van dit recept?